Ballina / LIFESTYLE / Pyetjet që Musk e Branson ua bëjnë kandidatëve gjatë intervistave
elon musk

Pyetjet që Musk e Branson ua bëjnë kandidatëve gjatë intervistave

Sipas ekspertëve, kjo pyetje ka disa përgjigje të sakta, e një prej tyre është Poli i Veriut.

Tony Hsieh, CEO i Zappos

“Në një shkallë prej 1 deri në 10, sa i çuditshëm je?”

Siç ka thënë vet Tony, një nga vlerat thelbësore të kompanisë së tij është krijimi i një ambienti argëtues dhe pak të çuditshëm.

Ai thotë se në përgjigjen e tij numri nuk është i rëndësishëm, por mënyra se si iu përgjigjen njerëzit pyetjes.

Richard Branson, themeluesi i ‘Virgin Group’

“Çfarë nuk ke pasur shansin ta përfshish në CV-në tuaj?”

Branson në librin e tij e shpjegon se nuk është fans i intervistave tradicionale të punës.

Normalisht se një CV e mirë është e rëndësishme, por nëse do ta punësonit dikë në bazë të asaj çfarë kanë shkruar në letër, ju nuk do ta mbanit fare intervistën.

Drew Houston, themelues i Dropbox

Drew Houston, miliarder 33 vjeçar, ka treguar se i ka pesë pyetje të cilat preferon t’ua bëjë kandidatëve që kërkojnë punë në kompaninë e tij.

1: Kush është më i miri në botë në punën që e bën ti?

2: Nga çka ndikoheni?

3: Çfarë ke mësuar në vitin e kaluar?

4: Nëse do të mundeshit të flisnit me veten tuaj para 10 vjetëve, çfarë këshille do t’i dhuronit?

5: Cilat janë mësimet më të rëndësishme që i ke mësuar në jetë?

@Fluidi

Provo po ashtu

Qyteti më me gjelbërim në planet

Qyteti më me gjelbërim në planet

Qyteti më i gjelbëruar në plantin tonë është Praga, përveç se është tejet i bukur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.