PSIKOLOGJI

Harresa, përse ndodh?

harresa

Harresa apo humbja e ruajtjes është pjesa e të mësuarit fillestar që nuk mund të riprodhohet e përdoret. Sipas ekspertëve dhe studiuesve kujtimet tona përbëhen nga tre lloje të dallueshme: informacioni personal, i përgjithshëm dhe shprehitë. Kur psikologët studiojnë kujtesën ata janë të interesuar për nivelin e ruajtjes së informacionit, …

Lexo më shumë

Njerëzit e vetmuar vdesin më herët

Vetmia

Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë nga San Francisko konfirmuan se vetmia ka rol të madh në dobësimin e aftësive njohëse që janë të ndërlidhura me plakjen. Në studim, në të cilin morën pjesë 1.600 persona mesatarisht të moshës 71-vjeçare, tregoi se vetmia ndikon në shkallën e lartë të vdekshmërisë, pavarësisht …

Lexo më shumë

Moti ndryshon personalitetin e njeriut

puna, karakteri

Nëse më parë mendohej që gjithë fajin e ka hëna që çmend të gjithë, sipas Shekspirit, tashmë ‘bashkëfajtor është edhe moti’. Ndryshimet e motit kanë ndikim direkt në personalitetin e njeriut. Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Berlinit, efekti i drejtpërdrejtë që ka moti në personalitetin e njeriut …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!