PSIKOLOGJI

Si ndikon muzika në trurin e njeriut

muzika

Dëgjimi i muzikës – esencialisht, një kombinim të tingujve dhe ritmit – është një nga aktivitetet më primitve të njeriut. Kur njeriu dëgjon muzikë, janë vërtetuar përgjigjet neurologjike që shkaktohen në tru. Dëgjuesit nuk marrin vetëm ndjenjën e kënaqësisë nga muzika, por edhe ndjenja emocionale dhe intelektuale. Këto fakte për …

Lexo më shumë

Si t’i tejkalojmë problemet ?

truri, problemet

Të gjithë përballeni me ditët e vështira, pasi janë pjesë e jetës. Mënyrat janë të ndryshme si ta përballoni një situatë me optimizëm, por shihni disa më kryesoret. 1. Nuk është kurrë vonë për të ndryshuar jetën tuaj Maria Robinson ka një shprehje: “Asnjë nuk mund të kthehet pas në …

Lexo më shumë