fbpx

PSIKOLOGJI

Si e ndryshon stresi trurin?

Stresin më së shpeshti e përjetojmë si problem të çastit, qoftë kur shefi pisket mbi tavolinën tonë të punës apo pas ditës së lodhshme të punës udhëtojmë me autobus, në të cilin shoferi e ka lëshuar muzikën deri në kupë të qiellit. Për shkak të këtij stresi të çastit rëndom …

Lexo më shumë

Studim: Fuqia e përqafimit!!

Përqafimet kanë edhe përfitime shëndetësore

Një përqafim i sinqertë i mikut të dashur apo i partnerit mund të ketë ndikim të fuqishëm në trupin tonë. Sikur edhe të qeshurit, shkencëtarët kanë zbuluar që edhe përqafimet kanë veti shëruese. Hulumtimet tregojnë që përqafimi ka efekt të madh në shërimin e sëmundjeve të ndryshme fizike, si edhe …

Lexo më shumë

Shumica e njerëzve gënjejnë

genjeshtaret

Një anketë e publikuar në revistën “Human Communication Research” dhe e kryer nga specialistët Rony Halevy dhe Bruno Verschuere të Universitetit të Amsterdamit thuhet se Gënjeshtrat janë një sjellje e zakonshme dhe e përdorur nga më shumë se një në dy persona në jetën e përditshme. Sipas studimit të tyre …

Lexo më shumë

A mund të matet dhimbja?

Një ekip shkencëtarësh amerikanë njoftoi se ishte në gjendje të “shihte” dhimbjen përmes skanerave të trurit, të maste instensitetin e saj si dhe të tregonte nëse ilaçet për uljen e dhimbjeve funksiononin ose jo. Megjithëse kërkimet janë në fazat e para, kjo gjetje hap shtegun për mundësi të shumta. Kërkimet …

Lexo më shumë