PSIKOLOGJI

Mbi aviofobinë…

Shkruan: Etleva Durmishi // InfoGlobi Aviofobia apo frika nga udhëtimi me aeroplan, sipas disa studimeve, është e përhapur tek një në 3 njerëz dhe njëkohësisht është një nga çështjet më së paku të trajtuara në media. Aviofobia s’është thjeshtë frikë nga aeroplani, por ngërthen në vetvete edhe kujtimin emocional të …

Lexo më shumë

Si të ndalosh së ngrëni thonjtë?

Ju keni bërë përpjekje për të shmangur ngrënien e thonjve, por çdo herë keni dështuar? Ne ju propozojmë disa këshilla për të hequr dorë përfundimisht nga ky zakon: Nxireni stresin tuaj ndryshe Ngrënia e thonjve zakonisht tregon një rritje të stresit apo zemërimit. Për të eliminuar këtë problem, do të përpiqen …

Lexo më shumë

Si e ndryshon stresi trurin?

Stresin më së shpeshti e përjetojmë si problem të çastit, qoftë kur shefi pisket mbi tavolinën tonë të punës apo pas ditës së lodhshme të punës udhëtojmë me autobus, në të cilin shoferi e ka lëshuar muzikën deri në kupë të qiellit. Për shkak të këtij stresi të çastit rëndom …

Lexo më shumë

Studim: Fuqia e përqafimit!!

Përqafimet kanë edhe përfitime shëndetësore

Një përqafim i sinqertë i mikut të dashur apo i partnerit mund të ketë ndikim të fuqishëm në trupin tonë. Sikur edhe të qeshurit, shkencëtarët kanë zbuluar që edhe përqafimet kanë veti shëruese. Hulumtimet tregojnë që përqafimi ka efekt të madh në shërimin e sëmundjeve të ndryshme fizike, si edhe …

Lexo më shumë