PSIKOLOGJI

Krijo ëndrrën sipas dëshirës!

Pas studimit dy vjeçar, psikologu Richard Wiseman nga Universiteti i Herfordshire, shpaloi rezultatin interesant që ndërlidhet me iPhone dhe mendjen e njeriut. Eshtë plotësisht e mundshme që njerëzit  përmes një aplikacionipër të ‘krijojnë ëndrrën e tyre të përkryer”, e cila do ti ndimojë që ata të zgjohen më të lumtur dhe …

Lexo më shumë

Keqmenaxhimi i parasë dhe psikologjia e korrupsionit

Shkruan: Etleva Durmishi / InfoGlobi Psikologët dhe ekonomistët kanë gjetur një pikë të përbashkët diskutimi dhe kjo është e rëndësishme, pavarësisht faktit që ende mbizotërojnë mospajtime mbi shumë hipoteza. Të parët po ndihmojnë ekonomistët që të kuptojnë psikologjinë e funksionimit të mendjes dhe komponentes afektive dhe konfliktin e saj të …

Lexo më shumë

Mbi aviofobinë…

Shkruan: Etleva Durmishi // InfoGlobi Aviofobia apo frika nga udhëtimi me aeroplan, sipas disa studimeve, është e përhapur tek një në 3 njerëz dhe njëkohësisht është një nga çështjet më së paku të trajtuara në media. Aviofobia s’është thjeshtë frikë nga aeroplani, por ngërthen në vetvete edhe kujtimin emocional të …

Lexo më shumë

Si të ndalosh së ngrëni thonjtë?

Ju keni bërë përpjekje për të shmangur ngrënien e thonjve, por çdo herë keni dështuar? Ne ju propozojmë disa këshilla për të hequr dorë përfundimisht nga ky zakon: Nxireni stresin tuaj ndryshe Ngrënia e thonjve zakonisht tregon një rritje të stresit apo zemërimit. Për të eliminuar këtë problem, do të përpiqen …

Lexo më shumë