PSIKOLOGJI

Ja pse kemi problem me gjumin…!

Për disa të rritur, pagjumësia mund të shkaktohet nga frika e errësirës, zbulon hulumtimi nga Universiteti Ryerson në Toronto. Në studim morrën pjesë 93 studentë, ku gati gjysma e tyre kishin dijeni nga frika për errësirë dhe kishin më shumë gjasa që të kenë problem  me gjumin. Hulumtuesit gjetën se …

Lexo më shumë

Si ta tejkalojmë zemërimin…?!

Zemërimi emocion i  pandashëm i jetës tonë…mirëpo, ekzistojnë disa këshilla përmes së cilave do të keni mundësinë të përballeni dhe tejkaloni zemërimin Bisedo me personin që je zemëruar dhe tregoj atij/asaj se çfarë të ka irrituar. Merr frymë thellë….fillo të numërosh deri në 10, gjithmonë ndihmon të qetësoheni Shkruaj, maj …

Lexo më shumë

Pushteti krijon iluzionin e afërsisë

pushteti

Një studim i ri tregon se njerëzit e fuqishëm ndihen më pranë me të tjerët – edhe pse kjo ndjenjë jo-domosdoshmërisht është reciproke. Afërsia e perceptuar shpjegon vetëbesimin e disa njerëzve të fuqishëm, thuhet gjithashtu në studim. Njerëzit që ndihen të fuqishëm i frikësohen gjykimit të të tjerëve më pak …

Lexo më shumë