Ballina / PSIKOLOGJI (page 54)

PSIKOLOGJI

Pushteti krijon iluzionin e afërsisë

Një studim i ri tregon se njerëzit e fuqishëm ndihen më pranë me të tjerët – edhe pse kjo ndjenjë jo-domosdoshmërisht është reciproke. Afërsia e perceptuar shpjegon vetëbesimin e disa njerëzve të fuqishëm, shpjegon gjithashtu studimi. Njerëzit që ndihen të fuqishëm i frikësohen gjykimit të të tjerëve më pak se …

Lexo më shumë

Krijo ëndrrën sipas dëshirës!

Pas studimit dy vjeçar, psikologu Richard Wiseman nga Universiteti i Herfordshire, shpaloi rezultatin interesant që ndërlidhet me iPhone dhe mendjen e njeriut. Eshtë plotësisht e mundshme që njerëzit  përmes një aplikacionipër të ‘krijojnë ëndrrën e tyre të përkryer”, e cila do ti ndimojë që ata të zgjohen më të lumtur dhe …

Lexo më shumë

Keqmenaxhimi i parasë dhe psikologjia e korrupsionit

Shkruan: Etleva Durmishi / InfoGlobi Psikologët dhe ekonomistët kanë gjetur një pikë të përbashkët diskutimi dhe kjo është e rëndësishme, pavarësisht faktit që ende mbizotërojnë mospajtime mbi shumë hipoteza. Të parët po ndihmojnë ekonomistët që të kuptojnë psikologjinë e funksionimit të mendjes dhe komponentes afektive dhe konfliktin e saj të …

Lexo më shumë