fbpx

PSIKOLOGJI

Fëmijët dembelë dhe detyrat

Viti i ri shkollor është gati për të filluar, dhe detyrat e shtëpisë për t’i kryer gjatë pushimeve janë në qendër të polemikave mes prindërve dhe mësuesve. Këto libra vendosen në valixhe dhe “prishin” pasditet e më të vegjëlve. Edhe fëmijët kanë të drejtë të pushojnë, por deri në shtator …

Lexo më shumë

Teknologjia përballë vetmisë

Vetmia po kthehet në fenomenin përcaktues të kohës sonë. Shpesh, fajin ua hedhim mjeteve moderne të komunikimit, veçanërisht komunikimit virtual. Sot, më tepër preferojmë t’u dërgojmë një mesazh miqve tanë, sesa t’i takojmë. Mirëpo, rrjetet sociale duan të promovojnë të kundërtën. Facebook, i cili sot, ka rreth 1.5 milioardë përdorues …

Lexo më shumë

E folura me veten rrit shkathtësitë

E folura me vetën shpesh herë konsiderohet si cmenduri, por disa studime konstatojnë se në jetën e përditshme të flasësh me vetëvetën ju bën mirë. Studimi i zbuluar në Universitetin e Pensilvanise dha përfundimin se kjo mënyrë e të folurit shpesh ndihmon në përmirësimin e kujtesës, si dhe rritjen e përqëndrimit. Ky …

Lexo më shumë

Cka i karakterizon milionerët

euro paga

Kompanitë që vlerësojnë sjelljet e njerëzve dhe të arriturat e tyre në fushën financiare kaë dalur me listën e ‘disa karakteristikave që janë të përbashkëta për shumicën e milionerëve’. Punë e rëndë dhe në orare të gjata, arsimim kontinuel, investim I zgjuar, riskant dhe të drejtpërdrejt…Këto janë disa nga tiparet …

Lexo më shumë