fbpx

PSIKOLOGJI

Shkencëtarët, lumturia varet nga tri gjëra

cifti_lumturia

Studiuesit e universitetit australian “Dikin” e konstatuan se për “ndjenjën e plotë të lumturisë duhet t’i plotësoni tri kushte” të cilat i quajtën “trekëndëshi i artë i lumturisë”. Këta tre faktorë të cilët e definojnë lumturinë janë: raportet e mira ndërnjerëzore, situata stabile financiare dhe posedimi i ndonjë qëllimi jetësor. …

Lexo më shumë

Për ata që kanë fëmijë

familja

Një lodër pelushi apo kutitë e pastrimit shtëpiak? Mund të duket e pamundur, por fëmijët e vegjël preferojnë të dytat. Ky është rezultati i një studimi të kryer në Holandë. Nëse janë larg syrit të prindërve, fëmijët nuk kanë dilema se cilën të zgjedhin. Detergjentët e pastrimit të shtëpisë, në …

Lexo më shumë