Ballina / PSIKOLOGJI (page 50)

PSIKOLOGJI

Si ta luftojmë stresin pas pushimeve

Sociologia Entela Binjaku ju vjen në ndihmë me disa këshilla si ta kapërceni këtë situatë të detyrueshme, pas ditëve të bukura, pa imenjime.  Në vendin e punës, individi duhet të synojë një nivel optimal të motivimit Pushimi nënkupton një segment kohe gjatë të cilit individi mund të kryejë njëkohësisht funksionin …

Lexo më shumë

Fëmijët dembelë dhe detyrat

Viti i ri shkollor është gati për të filluar, dhe detyrat e shtëpisë për t’i kryer gjatë pushimeve janë në qendër të polemikave mes prindërve dhe mësuesve. Këto libra vendosen në valixhe dhe “prishin” pasditet e më të vegjëlve. Edhe fëmijët kanë të drejtë të pushojnë, por deri në shtator …

Lexo më shumë

Teknologjia përballë vetmisë

Vetmia po kthehet në fenomenin përcaktues të kohës sonë. Shpesh, fajin ua hedhim mjeteve moderne të komunikimit, veçanërisht komunikimit virtual. Sot, më tepër preferojmë t’u dërgojmë një mesazh miqve tanë, sesa t’i takojmë. Mirëpo, rrjetet sociale duan të promovojnë të kundërtën. Facebook, i cili sot, ka rreth 1.5 milioardë përdorues …

Lexo më shumë

E folura me veten rrit shkathtësitë

E folura me vetën shpesh herë konsiderohet si cmenduri, por disa studime konstatojnë se në jetën e përditshme të flasësh me vetëvetën ju bën mirë. Studimi i zbuluar në Universitetin e Pensilvanise dha përfundimin se kjo mënyrë e të folurit shpesh ndihmon në përmirësimin e kujtesës, si dhe rritjen e përqëndrimit. Ky …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!