PSIKOLOGJI

Si kthehet gënjeshtra në mashtrim?

vetmia, mësime

Dr. Gail Saltz,  Psikiatër në New York Presbyterian Hospital Të gjithë gënjejnë. Ne fillojmë të gënjejmë rreth moshës 4-5 vjeç, kur fëmijët janë në gjendje të përdorin fuqinë e gjuhës së folur. Gënjeshtrat e para nuk janë të dëmshme, më shumë duan të zbulojnë diçka, të testojnë, çfarë mund të …

Lexo më shumë

Shprehitë që e dëmtojnë trurin

5 shprehitë, që e dëmtojnë trurin

Kohëve të fundit, stili i jetës tek shumica e njerëzve është duke ndikuar negativisht në shëndetin e tyre mental dhe fizik. Shprehitë e këqija mund të dëmtojnë qelizat e trurit dhe të shkaktojnë probleme dhe çrregullime të trurit siç janë: depresioni, ankthi sëmundja e Alzheimerit, epilepsia apo edhe kanceri. Përderisa …

Lexo më shumë