PSIKOLOGJI

Shkencë: Ndjenjat intenstinale (zorrëve) janë shumë më tepër se një ndjenjë

Çdokush përjeton “ndjenjat” që burojnë apo vijnë nga brendësia e barkut tonë. Ndjesia e thellë nga brenda, fluturat në stomak apo ndjenja gjarpëruese e tmerrshme si rezultat i situatave negative, janë disa nga përvojat e përbashkëta. Si një fenomen i pashpjegueshëm, njerëzit kanë mësuar të besojnë dhe ta pranojnë këtë …

Lexo më shumë

Blejini fëmijës një lule !

Shkruan: Gentiana Maloku/ InfoGlobi Në mjaft vende të zhvilluara është bërë realitet i ashtuquajturi “Edukim i prindërve”. Ky edukim përfshin punën e programuar të shkollës në përgjithësi e të mësuesve në veçanti, për rritjen e nivelit pedagogjik e psikologjik të prindërve.Rritja e efektivitetit të edukimit në një shkallë të lartë …

Lexo më shumë