fbpx

PSIKOLOGJI

Gjuha e fëmijëve binjakë

A është e vërtetë që binjakët fillojnë të flasin më vonë? Në shumicën e rasteve po. Hulumtimet kanë treguar që shumica e binjakëve flasin më vonë në dallim prej moshatarëve të tyre që nuk janë binjakë, sidomos nëse kanë lindur parakohe apo kanë patur peshën e vogël në lindje. Përveç …

Lexo më shumë

4 këshilla: Si dhe pse duhet falur?

Në esencë, të falurit do të thotë lirimi i vetes nga luftërat e  brendshme dhe të gjesh paqen tënde. Ndjenja e zemërimit, padrejtësia, hidhërimi, tradhtia, dhembja e gënjeshtra mund të krijojnë stres serioz dhe probleme shëndetësore. Të falurit në këso situatash ndihmon, por nuk është e realizueshme gjithmonë. Mirëpo, duhet …

Lexo më shumë