Ballina / PSIKOLOGJI (page 24)

PSIKOLOGJI

Teoria e kujtesës shpjegon pse ëndërrojmë

Shumë studime kanë zbuluar se ëndrrat na ndihmojnë të depozitojmë informacionin. Kur ëndërrojmë, kjo i mundëson trurit tonë që të zhvendosë më shumë informacion në depozitën e kujtimeve afatgjata. Neuroshkencëtarët kanë zbuluar se gjatë ditës, kujtimet depozitohen në hipokampus, një pjesë e trurit që lidhet me kujtesën afatgjatë. Ndërkohë që …

Lexo më shumë

Çka pas ndarjes

Kthimi në të qenët sërish beqare nuk është kurrë i lehtë. Por përtej dhembjes, mërzisë dhe inatit, çdo grua largohet nga një lidhje me një eksperiencë më shumë. Ja se çfarë rrëfejnë gra të ndryshme të kenë mësuar nga një ndarje. 1. Kurrë mos jepni më shumë nga sa merrni. …

Lexo më shumë