fbpx

PSIKOLOGJI

A e dini pse flasim në gjumë

gjumi

Njerëzit flasin në gjumë më së shumti 30 sekonda në kontinuitet, por disa këtë mund ta përsërisin disa herë gjatë natës. Këto janë ndonjëherë shprehje shumë të qarta dhe mund të kuptohet se çfarë flet personi që është në gjumë. Por, ata ndonjëherë nuk kuptohen se çfarë flasin dhe derisa …

Lexo më shumë

Kështu mund ta kontrollosh fëmijën

femijet e komunikimi

Përcjellja a vëzhgimi nga prindërit te të rinjtë konsiderohet diçka si një ëndërr e keqe. Gama e shërbimeve për kontroll të fëmijëve është e gjerë. “Fëmija mund të thirret në raste të domosdoshme”, thot një nënë. Aplikacioni “Gjejë miqtë e mi” jep mundësi përdoduesit të gjejë çdo të dytin se …

Lexo më shumë

Si ta menaxhojmë stresin

stresi

Një psikologe ndërsa trajnonte audiencën mbi menaxhimin e stresit, ngriti një gotë me ujë dhe të gjithë po prisnin që ajo të pyeste – “Gjysmë e zbrazët apo gjysmë e plotë?” Në vend të kësaj, ajo pyeti: – “Sa e rëndë është kjo gotë uji?” Përgjigjet variuan nga 250g deri …

Lexo më shumë

A e dini pse dëgjoni zëra?

Shpesh herë mund të betoheni se e dëgjuat dikë duke thirrur emrin tuaj, por në të vertetë kjo është vetëm një fiksion. Një fenomen i tillë tregon nivelin e psikozës, transmeton infoglobi. Sipas një studimi të fundit, i përqendruar kryesisht në përpjekjet e individëve pa psikozë dhe për të shqyrtuar …

Lexo më shumë

Mëso si kthehet vetëbesimi

Pak më shumë besim në vetvete, përvojë dhe guxim mund t’ju ndihmojnë për të afirmuar personalitetin tuaj. Dëshironi të rigjeni vetëbesimin dhe të përballoni jetën me më shumë vetëdije? Atëherë hidhuni një shikim këtyre 7 këshillave: Krijoni kontakte Kjo do t’ju ndihmojë dhe do t’ju fuqizojë që të gjeni mënyrat …

Lexo më shumë