PSIKOLOGJI

Si ta lëmë duhanin ?

lënia e duhanit

Duhani vazhdon të jetë shkaku kryesor i vdekjes në të gjithë Perëndimin dhe vret më shumë se 70.000 njerëz çdo vit Duhani është përgjegjës për 90% të rasteve të kancerit të mushkërive, 70% të kancerit të fshikëzës dhe mijëra lloje të tjera të kancerit (stomaku, mëlçia, laringa, faringu, pankreasi) që …

Lexo më shumë

Këshilla për ata që mbajnë mend pak

memoria, kujtesa, mend

Çdo njeri mund të përmirësojë kujtesën e të mbajë mend më gjatë, përveç rasteve kur kanë probleme të moshës. Kujtimet janë blloqet ndërtuese të biografive tona. Ata na trgojnë se cfarë kemi bërë gjatë jetës tonë dhe luajnë rol jetësor për të gjithë. Shumë njerëz shqetësohen për mbingarkesën e informacionit …

Lexo më shumë

A po e çoni dëm jetën tuaj

vetmia, mësime

Jeta është thesar, një dhuratë me potencial të pakufishëm. Por ne nuk përfitojmë gjithmonë prej peshës së këtij koncepti shumë të rëndësishëm. Disa nejrëz thjeshtë nuk imagjinojnë si ta marrin “të gjithë tortën”, kështu që kënaqen me vetëm “një copë”, ose më keq akoma, me asgjë. Shumë njerëz krijojnë kufi, …

Lexo më shumë