PSIKOLOGJI

Rrjetet sociale mbysin romancën!

rrjetet sociale

Studiuesit  e Universitetit të Kanzasit, kanë zbuluar se njerëzit me lidhje romantike nuk kanë dëshirë që partnerët e tyre të shfaqin ndjenjat e tyre në rrjetet sociale. Deri tek kjo vjen për shkak se pastaj ata nuk ndihem më unik, thotë psikologu Juwon Lee. Hulumtuesit e këtij Universiteti kanë krijuar …

Lexo më shumë

Fëmijët që luajnë lojëra me aftësi hapësinore kanë të ardhme në shkencë

femijet .lojërat

Loja është shumë e rëndësishme për zhvillimin mendor të një fëmije Studimet e kanë konfirmuar gjithmonë dhe tani kërkimet e reja nxjerrin në pah ndikimin e lojërave të caktuara në aftësitë specifike për t’u shfrytëzuar nga të rriturit. Nga shkenca në teknologji, nga inxhinieri në matematikë: sipas studimit të botuar …

Lexo më shumë

Shenjat që tregojnë se fëmija juaj mund të bëhet psikopat në të ardhmen

televizori

Shenjat se fëmija mund të bëhet psikopat në të ardhmen mund të vërehen kur personi është trevjeçar. Veprimet e prindërve shpeshherë i nxisin fëmijët t’i demonstrojnë këto shenja. Por, problemi është se prindërit nuk mendojnë që këto shenja janë të rëndësishme. Ekspertët kanë zbuluar disa karakteristika interesante të fëmijëve me trajta …

Lexo më shumë

Si të bëhemi optimist?

optimist

Hulumtimet e fundit shkencore kanë dokumentuar se aktiviteti i trurit tek njerëzit optimist dallon nga mënyra se si funksionon ai tek pesimisti, mirëpo sociolog e psikolog pohojnë se ekzistojnë mënyrat që tu themi lamtumirë mendimeve të këqija. Ja se si mund ta arrini këtë: Ushtrimi i parë: për shtatë javë …

Lexo më shumë

Hap përpara në trajtimin e depresionit

depresion

Shkencëtarët pohojnë se  do të gjejnë mundësinë e përshkrimit të terapisë individuale për pacientët që vuajnë nga depresioni dhe shpjegojnë arësyet përse ky lloj i terapisë duhet të ‘individualizohet’. Studimi i radhës i publikuar në revistën ‘Current Biology’ shpalon se një dozë e vetme e anti depresantëve që përdoret më …

Lexo më shumë