PSIKOLOGJI

Telefonat inteligjentë në ndihmë të pacientëve të shëndetit mendor

telefonat e mencur

Rreth 1% e popullsisë së botës ka sëmundjen mendore të quajtur çrregullimi bipolar, që karakterizohet nga zhvendosja ndërmjet një gjendjeje të mirë shpirtërore dhe depresionit. Në shumicën e rasteve, ndërhyrja në kohën e duhur nga psikoterapistët, familjarët dhe miqtë mund t’i lehtësojë simptomat. Shkencëtarët në Danimarkë thonë se teknologjia moderne …

Lexo më shumë

Një studim i ri për gjumin

gjumi_i pasdites

Sipas vlerësimeve, rreth 40 milionë njerëz vetëm në Shtetet e Bashkuara vuajnë nga pagjumësia kronike. Por një studim i ri, ndoshta i pari i këtij lloji, hedh dritë mbi zakonet e gjumit tek njerëzit: Studiuesit kanadezë që merren me studimin e gjumit tek njerëzit, zgjodhën për të ekperimentuar popullsinë Hadza …

Lexo më shumë

Bletët dhe vendimmarrja

Bletët,

Hulumtimi i ri, i botuar në revistën Scientific Raportes, studion sjelljen e kolonisë së bletës së mjaltit dhe gjen se ajo i bindet të njëjtat ligjeve si truri i njeriut kur ballafaqohet me stimuj dhe duhet të marrë një vendim. Hulumtimet e reja sugjerojnë se në shumë mënyra, bletët janë …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!