PSIKOLOGJI

Sëmundjet që shkakton gjendja emocionale

monotonia emocionet

Mendohet se stresi ka një ndikim të rëndësishëm në shumë sëmundje. Këto quhen ndryshe sëmundje psikosomatike, kanë natyrë fizike, shkaktohen nga faktorë psikologjikë, si dhe nga faktorë që kanë natyrë emocionale. Shpesh i ndodhur nën stres, njeriu provon dhimbje në kokë, gjoks, stomak e gjetkë pa ndonjë shkak fizik. Përllogaritet …

Lexo më shumë

Harresa, përse ndodh?

harresa

Harresa apo humbja e ruajtjes është pjesa e të mësuarit fillestar që nuk mund të riprodhohet e përdoret. Sipas ekspertëve dhe studiuesve kujtimet tona përbëhen nga tre lloje të dallueshme: informacioni personal, i përgjithshëm dhe shprehitë. Kur psikologët studiojnë kujtesën ata janë të interesuar për nivelin e ruajtjes së informacionit, …

Lexo më shumë

Njerëzit e vetmuar vdesin më herët

Vetmia

Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë nga San Francisko konfirmuan se vetmia ka rol të madh në dobësimin e aftësive njohëse që janë të ndërlidhura me plakjen. Në studim, në të cilin morën pjesë 1.600 persona mesatarisht të moshës 71-vjeçare, tregoi se vetmia ndikon në shkallën e lartë të vdekshmërisë, pavarësisht …

Lexo më shumë