PSIKOLOGJI

Çfarë është paraliza e gjumit ?

gjumi

Je plotësisht i ndërgjegjshëm dhe i zgjuar por nuk lëviz dot? Çfarë është paraliza e gjumit… Ky problem është shumë i njohur por pak i studiuar nga ekspertët, megjithatë prej shekujsh, njerëzit, duke kërkuar shpjegim, kanë fajësuar për këtë problem praninë e demonëve apo alienëve. Paraliza e gjumit ka të …

Lexo më shumë

Të shëruarit nga koronavirusi po vuajnë nga përkeqësimi i shëndetit mendor

Hulumtuesit në Itali kanë gjetur se të shëruarit nga COVID-19 vuajnë në shkallë më të madhe nga çrregullimet psikike, përfshirë çrregullimin post traumatik, ankthin, pagjumësinë dhe depresionin. Hulumtimi i bërë nga spitali San Rafaele në Milano ka gjetur se më shumë se gjysma e 402 pacientëve të monitoruar pas shërimit …

Lexo më shumë

Si të largojmë stresin ?

Të largosh stresin njëherë e përgjithmonë nuk është një detyrë e lehtë. Stresi shkaktohet nga shumë faktor të ndryshëm, dhe për disa nga ne, pak stres është në realitet i shëndetshëm. Në anën tjetër kemi një përqindje të mirë të njerëzve që janë të prekur nga stresi deri në atë …

Lexo më shumë

Sa duhet të flenë adoleshentët ?

adoleshentet

Përveç konsumimit të ujit, gjumi është një tjetër aktivitet thelbësor që mjekët shprehen se çdo individ duhet t’i kushtojë vëmendje. Këshillohet që çdo person të flejë të paktën 7 orë gjumë, por sipas ekspertëve mjaft e rëndësishme është edhe koha e gjumit. Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar …

Lexo më shumë