Ballina / Kulturë / Pse nuk kanë hundë statujat egjiptiane
sfinks egjipt

Pse nuk kanë hundë statujat egjiptiane

Pyetje se përse shumë statuja egjiptiane kanë hundën e thyer ka rritur kuriozitetin tek të gjithë. Dhe kujdestari i artefakteve të lashta egjiptiane në Muzeun e Bruklinit, Edward Bleiberg, tha se beson se dëmtimet janë të qëllimshme.

“Nga mënyra sesi janë bërë dëmtimet e gjetura në skulpturë arrij në përfundimin se janë të qëllimshme”, tregoi Bleiberg, sipas CNN.

Zbulimi i tij erdhi pas hulumtimeve për një ekspozitë të re ‘Striking Power: Iconoclasm in Ancient Egypt’, për të cilën ai është përgjegjës.

Statujat më së shumti i përkasin figurave të fuqishme egjiptiane.

@Fluidi

Provo po ashtu

thotit

Egjipt: Shpaloset sarkofagu 2500 vjeçar i Thotit

Sarkofagu i një prifti egjiptian që daton prej më shumë se 2500 vite u shfaq …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.