Ballina / Shëndet & Fitnes / Pse ndjeheni të lodhur kur bën nxehtë

Pse ndjeheni të lodhur kur bën nxehtë

Ndryshimet në temperaturë dhe dehidratimi janë faktorët kryesorë se përse ndjeheni të lodhur gjatë stinës së verës.

Luhatjet e temperaturës, e veçanërisht ato të papriturat dhe ndryshimet ekstreme si moti tejet i nxehtë, e shkaktojnë lodhjen derisa trupi të adaptohet me këtë ndryshim.

Nëse jeni mësuar me mot të ftohët dhe të freskët, atëherë ju padyshim se do të ndjeheni të lodhur derisa trupi juaj të mësohet me temperaturat e larta.

Gjithashtu dehidratimi është shkaktar tjetër i njohur i lodhjes gjatë motit të nxehtë.

Dehidratimi përfshin dhimbje të kokës dhe prodhim të urinës me ngjyrë të verdhë të mbylltë, e cila edhe mban aromë të keqe.

Për të shmangur lodhjen e shkaktuar nga dehidratimi, sigurohuni të pini shumë lëngje – veçanërisht ujë – gjatë ditës.

@Fluidi

Provo po ashtu

anemia

Cilat janë simptomat e anemisë ?

Anemia është një sëmundje që ka 400 tipe të anemisë. Simptomat e kësaj sëmundje janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.