Ballina / PSIKOLOGJI / Pse kemi ‘Deja Vu’ , cilat janë arsyet ?
fenomeni syri deja vu

Pse kemi ‘Deja Vu’ , cilat janë arsyet ?

Profesori skocez Akira O.Connor mendon që ky fenomen është vetëm një kontrollim i fakteve nga truri ynë. Për të dëshmuar këtë teori, Dr. O’Connor udhëhoqi një seri eksperimentesh që përfshinin vënien artificiale të déjà vu-së.

Metoda përdorej duke ju treguar pjesëmarrësve një numër fjalësh të lidhura nga një koncept i harruar. Menjëherë pasi u thuheshin fjalët pjesëmarrësve të hulumtimit, hulumtuesit i pyesnin ata nëse kishin dëgjuar një fjalë me ‘s’ në të dhe përgjigja ishte negative.

Sidoqoftë më vonë kur u bëhej pyetja e njëjtë, pjesëmarrësit më së shumti thanë ‘gjumë’(sleep). Ata filluan të mendojnë se ata e kishin dëgjuar këtë fjalë sepse ishte sekuencë e përafërt logjike.

Truri i pjesëmarrësve mbi interpretonte kujtimet e tyre, duke i bërë të ndjejnë çaste të déjà vu-së menjëherë pas kësaj.

Provo po ashtu

Provojeni: Përsosja në bazë të autosugjestionit optimist

Dhjetë këshilla të psikologut të famshëm, të cilat do t’ua do t’ua ndryshojnë jetën Provoni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.