fbpx
jeta, puna, balanca, holanda

Pse Holanda është e para në këtë balancë

Gjetja e balancës midis orëve të punës dhe kohës që i kushtojmë jetës tonë personale është thelbësore për çdo person

Nëse je i frustruar nga orët e stërzgjatura të punës atëherë mund të konsiderosh mundësinë e zhvendosjes në Holandë.

Holandezët kanë një tendencë për të mos punuar me orë të zgjatura, duke shpenzuar më shumë kohë në aktivitete të tjera, si për shembull gjumi dhe relaksimi. Vetëm 0.4% e tyre punojnë “me orë të tej zgjatura”, çka nënkupton 50 orë punë në javë, duke u bërë kështu shteti me orët më ulëta të punës.

Këto statistika vijnë nga Organizata për Bashkëpunimin Ekonomik dhe Zhvillim(OECD) për Indeksin e Jetesës së Mirë. Ky indeks i rendit shtetet sipas aftësisë së njerëzve për të gjetur një balancë mes jetës së tyre profesionale dhe asaj personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.