Ballina / LIFESTYLE / Pse dështojnë lidhjet bashkëkohore
In Fabric
Ekzistojnë 4 lloje çiftesh
Ekzistojnë 4 lloje çiftesh

Pse dështojnë lidhjet bashkëkohore

Përqindja e divorceve dhe e prishjes së lidhjeve të dashurisë dallon nga shteti në shtet, por e përbashkëta e vendeve të ndryshme të botës është se ndarjet po shënojnë rritje. 

Sipas një profesori të psikologjisë sociale, ne thjeshtë jemi idealistë.

Eli Finkel, i cili ligjëron në Universitetin Northwester, beson se ne presim shumë nga një lidhje romantike dhe duhet t’i zvogëlojmë pritshmëritë tona për të qenë të kënaqur.

Ai beson se ndryshimet më të mëdha të pritshmërive martesore gjatë 100 viteve të fundit kanë shtuar presion të madh mbi çiftet.

Finkel thotë se nuk duhet të keni turp të kërkoni më pak nga partneri, dhe e ka përsëritur prapë faktin se duhet t’i zvogëloni pritshmëritë në lidhje për të qenë të lumtur.

Check Also

pesha

Si të mbani një peshë konstante ndërkohë që luftoni me hormonet?

Ndonjëherë pjesa më e madhe e kileve të tepërta vijnë nga mosbalanca e hormoneve. Në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *