Pse burrat i tërheq aroma e femrës?

Në qoftë se keni fituar vëmendje të papritur të personit të gjinisë së kundër, është e natyrshme të pyeteni çka e ka shkaktuar një reagim të tillë? Por, para se të mendoni se për këtë është meritore frizura apo garderoba e jua, kijeni parasysh: tërheqja është kimike. Meqë ra fjala, mbase nuk është e rastit që një film i famshëm i aktorit të madh, Al Pacino, mba emrin “Aromë gruaje”.

Trupi juaj përmban kemikalue të cilat janë të njohura si feromone dhe ato luajnë rol të rëndësishëm në komunikimin seksual.

Mbështetemi në qelizat, të cilat gjenden në hundën tonë për të detektuar feronomet.

A ndikojnë perfumët që femrat t’i tërheqin meshkujt apo e bëjnë mu të kundërtën?

E vërteta është se parfumet mund të ndikojnë më shumë në fermën që të ndjehet më mire, ndërsa në mashkullin ndikojnë ashtu që t’i refuzojë.

Kjo ndodh për shkak se ndjeshmëria e femrës është 1000 herë më e madhe se e mashkullit.

Parfumët përmbajnë elemente, të cilët mund të mbukojnë aromën e feromonev, të cilat trupi i tajon dhe ashtu e zvogëojnë efektin, të cilin femrat e bëjnë në mashkullin.-InfoGlobi

error: Content is protected !!