Ballina / LIFESTYLE / Fun / Pse besojmë se numri shtatë sjell fat
In Fabric
fat

Pse besojmë se numri shtatë sjell fat

Pse besojmë se numri shtatë është numër me fat

Nëse rastësisht iu ndal dikush dhe iu pyet cilin numër do ta zgjidhni ndërmjet 1 dhe 10, sigurisht do ta zgjidhni numrin shtatë. Kjo përzgjedhje vije me arsyetimin se numri shtatë është numri më i preferuari në botë.

Por, a e dini pse pikërisht ky numër konsiderohet me fat dhe jo ndonjë tjetër, cila është arsyeja?

Si çdo gjë tjetër edhe simbolika e numrit shtatë ka një histori të veçantë.

Njerëzit numrin 7 e konsiderojnë si numër i fatit duke e lidhur me atë se java ka shtatë ditë, ekzistojnë shtatë ngjyra të ylberit, janë shtatë nota muzikore, shtatë dete, shtatë kontinente, në natyrë ekzistojnë shtatë mrekullitë e botës, Shekspiri ka përshkruar shtatë moshat e njeriut, madje edhe kodi i James Bondit ishte 007.

Check Also

alien

Konspiracione: Shumica e alienëve janë të shkurtër

Shumica e jashtëtokësorëve që vizitojnë Tokën janë shkurtabiqë, respektivisht kanë një gjatësi trupore më të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *