fbpx
gjilpëra sulmi ne zemer

Profesori kinez: Kështu e shpëtoni njeriun nga sulmi në zemër

Gjilpëra mund të shpëtojë jetën e një personi nëse ai ka një sulm në zemër. Një profesor kinez këshillon se gjithmonë duhet mbajtur me vete një gjilpërë në shtëpitë tuaja.

Si fillim duhet të qetsoheni dhe më pas mos bëni gabimin ta lëvizni personin e sëmurë sepse nëse ju e lëvizni kapilarët do shpërthejnë dhe do shkaktojë gjakderdhje në tru.

Këto janë hapat që duhet t’i ndiqni për t’ia shpëtuar jetën dikujt me një gjilpërë nëse është duke përjetuar sulm në zemër.

1) Mbajeni gjilpërën mbi zjarr për ta sterilizuar atë dhe pastaj përdoreni për t’i shpuar majat e 10 gishtërinjve të pacientit

2) Nuk duhet ndonjë akupunkturë e veçantë, thjesht shpimi duhet të bëhet pak milimetra nga thoi

3) Pas shpimit duhet të pritni derisa të del gjaku

4) Nëse nuk del gjak pasi që ta shponi gishtin, shtrëngojeni atë derisa të fillojë të rrjedhë gjaku

5) Kur të gjithë gishtërinjtë fillojnë të gjakosin, pritni pak minuta dhe do shihni se viktima do rikthehet në jetë

6) Nëse goja e viktimës është e shtrembëruar, bëju masazh veshëve të tij saj derisa të bëhen të kuq

7) Me gjilpërë shponi veshët në pjesën e butë derisa dy pika gjaku të dalin nga pjesa e butë e veshëve. Pas pak minutave, goja e tij/saj nuk do të jetë më e shtrembëruar.

Pasi t’i kryeni këto hapa, pritni derisa viktima të kthehet në gjendje normale pa ndonjë simptomë të pazakontë dhe dërgojeni atë në spital.

Kjo është metodë e mjekësisë tradicionale kineze dhe aplikimi praktik i saj është 100 për qind efektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.