daimler

Prodhues gjigant Daimler AG, lanson monedhën e saj MobiCoin

Prodhues gjigant Daimler AG, i famshëm për markat e veta Mercedes-Benz dhe Smart, paraqiti MobiCoin-in e saj dixhitale të bazuar në Blockchain në Kongresin Botëror të Celularit 2018 në Barcelonë.

Projekti, i cili filloi në shkurt 2018, u krijua për të shpërbluar shoferët për zakonet e vozitjes ekologjikisht miqësore, dmth. Ngasje të qetë dhe të sigurt me shpejtësi të ulët. Projekti do të jetë në fazën e testimit për tre muajt e ardhshëm, gjatë së cilës 500 shoferët që ndjekin praktikat e makinës ekologjike do të shpërblehen me MobiCoins.

Të dhënat nga automjetet do të transmetohen në Daimler dhe do të konvertohen në MobiCoins, të cilat do të ruhen në një aplikacion mobil. Pjesëmarrësit me më shumë MobiCoins raportohen të marrin bileta VIP për ngjarje të tilla si garat DTM, MercedesCup Final ose Java e Modës në Berlin. Sidoqoftë, nuk dihet nëse shoferët do të jenë në gjendje të konvertojnë MobiCoins në monedhën fiat ose në kriptovaluta të tjera.

Muajt e fundit kemi parë gjigantë të shumtë gjermanë të automobilave që përqafojnë teknologjinë Blockchain. Në shkurt të vitit 2018, gjigandi gjerman i prodhimit të makinave BMW njoftoi partneritetin e tij me VeChain, platformën e zgjerimit të zinxhirit të furnizimit me bazë blockchain. Në të njëjtin muaj, Porsche me bazë në Stuttgart, njoftoi se është bashkuar me fillimin XAIN me bazë në Berlin për të përdorur teknologjinë Blockchain në përmirësimin e sistemeve të kyçjes dhe aftësive të veturave autonome.

Më parë, në janar të vitit 2018, shefi kryesor i Volkswagen Johann Jungwirth u bashkua me këshillin mbikëqyrës të Fondacionit IOTA, një fondacion fitimprurës Blockchain për Internetin of Things (IoT).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!