Ballina / Galeria / Prestigji i Karnavalit të Venecias
karnevali i venecias

Prestigji i Karnavalit të Venecias

Karnavali i Venecias është festivali më i njohur ndërkombëtarë dhe më i vjetri në botë.

Ky grumbullim i njerëzve të maskuar, i quajtur Karnavali i Venecias, filloi të festohet që në shekullin e 15, mirëpo traditat zbulojnë se fillimin festivali e ka që nga shekulli i 14.

Gjatë këtyre viteve u themelua dhe ‘ligji’ i parë, ku thuhet se maskat nuk mund të përdoren gjatë mbrëmjes nëpër qytet.

Ndër vite, karnavali jo vetëm që filloi të popullarizohej në mbarë botën dhe të tërhiqte vizitorë nga tërë rruzulli tokësor, mirëpo privilegjin dhe prestigjin ia shtuan edhe princat e Evropës të cilët po ashtu u bënë pjesë e Karnavalit të Venecias. /Info Globi/ SH.B.

(Foto: National Geographic)

Provo po ashtu

shpella kine

Kjo shpellë është sa 22 fusha futbolli dhe sa 4 piramida të Gizës

Një vizitë në një nga shpellat më të mëdha në botë mund të duket si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.