“Potencialisht i rrezikshëm”: Një asteroid sa piramida e Keopsit po vjen drejt nesh (VIDEO)

Duket se ky gusht do të jetë muaj i mbushur me fluturime asteroidësh pranë Tokës. Vetëm disa ditë më parë, NASA njoftoi se një trup i madh qiellor, “më i madh se Empire State Building”, do të kalonte pranë planetit tonë.

Ndërkohë, është njoftuar gjithashtu se një tjetër asteroid i madh, i quajtur OU1, do t’i afrohet Tokës më 28 gusht, një distancë prej vetëm 0.00687 njësive astronomike (më shumë se një milion kilometra), kanë zbuluar shkencëtarët në Laboratorin e Propulsionit Jet të NASA-s.

Vlerësohet se asteroidi rreth 150 metra i gjerë do të lëvizë drejt planetit tonë me një shpejtësi prej 13 kilometrash në sekondë.

Ky asteroid përfshihet në grupin Apolo, i cili është i përbërë nga asteroide potencialisht të rrezikshëm. Potencialisht të rrezikshëm konsiderohen të gjithë trupat qiellorë me një seksion minimal orbital prej 0.05 njësish astronomike dhe një madhësi absolute prej 22.0 ose më pak.

Asteroidi që i afrohet Tokës është madhësia e Piramidës së Madhe të Gizës, raporton Daily Star.

Vetëm disa javë më parë, një asteroid i quajtur OK 2019, me madhësi të ngjashme, është afruar sa vetëm një e pesta e distancës nga Hëna.

Besohet se asteroidi i madh, i cili u vu re vetëm kur preku orbitën e Tokës, kishte fuqinë e një bombe atomike të aftë për të rrafshuar një qytet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.