Porsche

Porsche fillon testimin e integrimit të bllokchain-it me automjetet e tij

Gjërat e mëdha po ndodhin në Zuffenhausen, Gjermani, selia e Porsche.

Sipas një njoftimi për shtyp Porsche, centrali i automobilave po bën një shtysë të madhe drejt integrimit të teknologjisë blockchain në makinat e saj.

Në një partneritet me XAIN, një nisje e teknologjisë e vendosur në Berlin, Porsche thuhet se po punon në zhvillimin e aplikacioneve me bllokada me veturat e saj. Gjëra të tilla si mbyllja dhe zhbllokimi i një automjeti, parkimi ose përdorimi i ndërmarrjeve të tilla si dhënia e makinës së kompanisë tek një punonjës, bëhen më të lehtë me anë të bllokimit.
Veçanërisht e dobishme është fakti se bllokimet janë në thelb librat publike. Për shkak se të gjitha transaksionet (në këtë rast, veprimet që përfshijnë automjetin) regjistrohen në një libër të pandryshueshëm, mbledhja e të dhënave rreth sjelljes së shoferit dhe performancës së automjeteve do të jetë shumë më e lehtë për tu ndjekur.

Pronarët e makinave teorikisht do të jenë në gjendje të monitorojnë se cilët kanë hyrë në automjetin e tyre, nga kush dhe kur. Kjo mund të luajë një faktor kryesor në zgjerimin e ekonomisë “ndarëse” e cila ka shpërthyer gjatë viteve të fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.