fbpx

Policia Islandeze janë në gjueti për qindra minatorë të Bitcoin

Vjedhja e qindra minatorëve të kriptovalutave në Islandë ka çuar në një seri arrestimesh në mes të një hetimi në vazhdim.

Associated Press raporton se deri në 600 minatorë – të cilat ende nuk janë gjetur – janë vjedhur gjatë katër incidenteve të ndara në dhjetor dhe janar.

Njëmbëdhjetë vetë, përfshirë një punonjës sigurie, janë arrestuar në lidhje me hetimin e asaj që është quajtur “Big Bitcoin Heist”. Dy prej të arrestuarve mbeten në paraburgim pas një vendimi të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Reykjanes, megjithëse është e paqartë se cilin rol ata dyshohet se kanë luajtur në sulmet ajrore.

Zyrtarët në Islandë njoftohet se skema për të vjedhur makinat, të cilat janë me vlerë afër 2 milionë dollarë, është më i madhi në historinë e kombit ishull. Komisioneri i policisë, Olafur Kjartannson, i cili punon në rajonin Reykjanes jugperëndimor ku ndodhën dy vjedhje, thanë se ishin “në një shkallë të padukshme më parë”.

“Gjithçka tregon për këtë se është një krim shumë i organizuar,” tha ai.

Islanda krenohet me një ekosistem të mihjes së gjelbër të bitcoin, në sajë të industrisë së qendrës së të dhënave të vendit dhe qasjes në burimet e energjisë gjeotermale. Në ditët e fundit, politikanët atje thuhet se kanë filluar të eksplorojnë idenë e taksimit të operacioneve të minierave islandeze.

Kjo pajisje e minierave do të ishte një objektiv për vjedhje ndoshta nuk është befasuese, duke pasur parasysh rritjen e çmimeve të kriptovalutave në muajt e fundit. Incidentet e kaluara përfshijnë vjedhjen e 165 minatorëve nga bitcoin miner BTCS në një objekt në shtetin e SHBA të Karolinës së Veriut në 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.