Plazhet e Kalifornisë skuqen brenda natës

Los Angeles. – Qindra mijëra gaforre të vogla të kuqe kanë vërshuar plazhet në jug të Kalifornisë, kanë njoftuar të mërkurën shkencëtarët.

Rrymat e ngrohta të detit po i bartin drejt veriut dhe më afër bregut se sa është e rëndomtë, kështu që mijëra sosh janë vdekur në plazhe, deri sa tjerat të gjalla deri i ka tërhequr prapa.

Sipas ekspertes për oqeanografi nga Universiteti i Kalifornisë në San Diego, Linsey Sala dukuri të tilla jnë shënuar dhe nuk do të shkaktojnë zhdukjen e llojit.

“Ky definitivisht është tregues i ujërave më të ngrohta” thotë Sala. “A ka odhje kjo me El Ninon apo me kushte tjera oqeanografike nuk është e sigurt”.-InfoGlobi

One of thousands of red tuna crabs is pictured washed ashore in Dana Point

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.