Planifikoni të udhëtoni ? Këto këshilla ju ndihmojnë

Bota aktualisht mund të jetë në gjendje të qetë tani, por jo gjithmonë do të jetë kështu. Kur karantinat të largohen dhe ne ta kalojmë pandeminë, biznesi do të fillojë përsëri me udhëtime dhe të gjithë duhet të jenë gati.

Për ata që kanë detyrë të shkojnë drejt furnizuesve, mbikëqyrin prodhimin dhe marrëveshjet e vjetra të biznesit, udhëtimi do të bëhet pjesë e pandashme e ditës.

Ju do të duhet të drejtoheni për të parë gjendjen e furnitorëve tuaj për të parë se çfarë mund të bëni për t’i ndihmuar ata të kthehen përsëri në këmbët e tyre ose për të rinegociuar një marrëveshje me dikë.

Ju do të duhet të udhëtoni për të parë bizneset e tjera përgjatë zinxhirit të furnizimit, për të ndihmuar në zbutjen e çdo shqetësimi. Në përgjithësi, do të ketë shumë detyra të ndryshme që dëshironi të jeni në terren dhe t’i shihni.

Kjo është arsyeja pse duhet të filloni të planifikoni dhe organizoni udhëtimet e biznesit tuaj duke ndjekur këtë udhëzues:

Përcaktoni përparësitë e udhëtimeve sipas nevojës

Ju do të duhet të udhëtoni në disa destinacione të ndryshme për të rikuperuar biznesin tuaj, por nuk do të jeni në gjendje të bëni gjithçka të gjitha menjëherë. Vendosni të parat në listë ato që janë thelbësore tani.

Organizoni transportin dhe akomodimin

Ka disa mënyra që mund të organizoni transportin dhe akomodimin. Për fat të mirë, ka shumë marrëveshje të shkëlqyera fluturimesh, ju mund të përfitoni nga ato. Kur të rezervoni do të varet nga destinacioni. Nëse do të mbikëqyrni një prodhimtari të korrave si pambuku ose misri, atëherë do të dëshironi të merrni një fluturim gjatë sezonit të korrjes. Mund të anulohet nëse pandemia vazhdon gjatë kësaj kohe, por këto janë politikat e anulimit.

Mënyra të tjera për t’u përgatitur tani janë të eksploroni opsionet tuaja. Kjo vlen për gjithçka, nga zgjedhja e shërbimit më të mirë për parkimin e aeroportit, deri tek akomodimi. Me kohën e kaluar për të studiuar, mund të gjeni zgjidhje të lira për parkimin në aeroport, të cilat mund të jenë në gjendje të ofrojnë parkim afatgjatë ose një hotel në destinacionin tuaj që ju lejon të rezervoni dhoma dhe të zgjidhni datat më vonë.

Krijoni udhëzues të zonës për punonjësit tuaj

Nëse keni kohë përpara këtyre udhëtimeve, gjithashtu mund të bëni përpjekje për krijimin e udhëzuesve të zonës për t’i ndihmuar punonjësit tuaj të vendosen dhe të jetojnë duke kursyer. Kjo nënkupton gjetjen e dyqaneve ushqimore dhe lokaleve pranë hotelit, shpjegimin e monedhës dhe madje përshkrimin e disa frazave ose fjalëve kryesore që duhet të dinë (veçanërisht nëse destinacioni nuk përdor një alfabet latin).

Krijoni kërkesa që duhet të përmbushen

Ju keni nevojë për punonjësit tuaj që të punojnë shpejt dhe të mbarojnë punën dhe kështu për ta lehtësuar këtë, do të dëshironi të krijoni lista të detajuara të detyrave për çdo ditë që ndodhen atje. Jepuni atyre një ditë shtesë në rast se puna kalon orarin, por duke krijuar një skicë të detajuar, puna mund të bëhet më e shpejtë dhe në mënyrë më efikase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.