Ballina / Kulturë / “Pikaso i vogël”, hap ekspozitë në Beograd

“Pikaso i vogël”, hap ekspozitë në Beograd

Një refugjat afgan, i njohur tashmë si “Pikaso i Vogël”, ka hapur ekspozitë me vizatime dhe fotografi të tij në Beograd, duke shpresuar se do të fitojë para për t’ju ndihmuar fëmijëve serbë që vuajnë nga kanceri i trurit.

Farhad Noory, 10 vjeçar, ka nisur jetesën në një kamp të refugjatëve në këtë qytet, tetë muaj më parë, mirëpo portretet e tij në të cilat shihet kancelarja gjermane, Angela Merkel, piktori Salvador Dali dhe persona të tjerë, e kanë kthyer djaloshin në yll mediatik.

Familja e Nooryt ka arritur në Serbi gjatë valës së madhe të migrantëve për të nisur një jetë të re në vendet perëndimore evropiane, mirëpo ka mbetur në Beograd, pas mbylljes së të ashtuquajturave “Rrugët Ballkanike”.

Talenti i djaloshit është vërejtur gjatë punëtorive, të disa organizatave lokale në Beograd, të cilat ndihmojnë refugjatët.

Noory ka vendosur që të gjitha të hollat të jenë donacion për fëmijët e sëmurë serbë.

“Të gjithë neve na duhet mirësia”, ka thënë ai, citon REL.

Autoritetet serbe kanë thënë se gjysma e 4,000 refugjatëve që jetojnë në Serbi, janë fëmijë.

@Fluidi

Provo po ashtu

Zbulohet sekreti i papirusit 2000 vjeçar

Zbulohet sekreti i papirusit 2000 vjeçar

Një koleksion me papirus në universitetin e Baselit në Zvicër përmbante një mister. Një nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.