Ballina / Shëndet & Fitnes / Pija që lufton sëmundjet e harresës

Pija që lufton sëmundjet e harresës

Kinezët zbulojnë pijen që lufton sëmundjet e harresës.

Konsumi i rregullt i çajit mund të zvogëlojë rrezikun e humbjes së kujtesës me 50%, sipas një shkencëtari në Universitetin “Medical” të Singaporit.

Studimi ka përfshirë 957 kinezë të cilët rregullisht konsumojnë çaj.

Sipas hulumtimit, konsumi i përditshëm i çajit zbut rrezikun e problemeve të humbjes së kujtesës.

Sa për grup-moshën që ka rrezikun e zhvillimit të sëmundjes së Alzheimer’it, është ajo prej 40 deri në 70 vjeç.

Për këtë arsye preferohet që gjatë ditës të pini 4 çaja, kryesisht duhet të jenë sa më të lehtë si p.sh çaj nga lulja e kamomilit, çaj të bardhë dhe çaj mente.

TEMAT:
@Fluidi

Provo po ashtu

hausen mishi i lopes

Hausen: Mishi i lopës mund të jetë shkaktar i kancerit

Shkencëtari gjerman dhe fitues i çmimit “Nobel” në lëmin e fiziologjisë, Harald zur Hausen, ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.