Petullat e shijshme amerikane

Pancakes!

Përgatitja:
1 ve
1 gotë qumësht të ftohtë
1 gotë ujë të ftohtë
1 pecivë
Pak krip e pak sheqer
Pak gjalpë të shkrirë

I përzien të gjitha me mixer. Nëse brumi është pak i hollë i shton miell, e nëse ështē pak i trashë i shyon qumësht. Brumi duhet të jetë i trashë sa për tu shkëputur ngs luga.

E lyen tiganin me gjalpë dhe i pjek pancakes sikur palpetat. Brumin e hedh në formë rrumbullale veç në mesin e tiganit. I fërgon në temperaturë të lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.