petro

‘Petro’ do të financojë ndërtimin e shtëpive për të pastrehët

Ministri venezuelas i Mjedisit dhe Strehimit, Ildemaro Villarroel, zbuloi planin e qeverisë për të financuar ndërtimin e shtëpive për të pastrehët duke përdorur kriptovalutën Petro dhe 909 mijë prej tyre do të përdoren për të financuar shtëpitë e reja.

Në dhjetor të vitit të kaluar ishte presidenti i vendit, Nikolas Maduro, i cili prezantoi kriptovalutën e mbështetur në rezervat e naftës së vendit dhe deri në shkurt të 2018-së ishin mbledhur 735 milionë dollarë përmes saj, përcjell Telegrafi.

Megjithatë ka pasur shumë paqartësi rreth kriptovalutës deri në atë masë sa konsiderohej korrupsion i pastër dhe presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, i ka ndaluar qytetarët amerikan të investojnë në të.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.