fbpx

Peshku që parlajmëron tërmetet

Peshku me formë të çuditëshme dhe emërtimin latin Regalecus glesne, është krijesë gjigante e thellësive të detit, ndërsa shkenctarët çuditërisht dijn pak për të. Peshku u zbulua kohëve të fundit në bregdetin Aramoani në Zelandën e Re.

Supozohet se jeton në thellësi prej 1.000 metra, por ndonjëherë noton në sipërfaqe, për të gjetur ushqimin.

Xhirimet e rralla të këtij peshku, dëshmojnë se noton vertikalisht, me kokën e kthyer nga sipërfaqja , për të parë gjahun.

Legjenda thotë se ky peshk paralajmron tërmetet, ndërsa misterjen e bënë më të madhe  fakti se peshku i zbuluar në  Zelandën e re, është  zhdukur një ditë pas zbulimit.

Ekspertët mendojnë se e ka bartur rrymimi i ujit. Meqë mishin e ka xhelatinoze, nuk rekomandohet për ushqim.