Ballina / LIFESTYLE / Fun / Pesë parashikimet e gabuara se të gjithë do të vdesim

Pesë parashikimet e gabuara se të gjithë do të vdesim

Viti  2017 dhe gënjeshtrat apo parashikimet e errëta nga “profetët”. Që nga fillimi i historisë së regjistruar, njeriu është përpjekur të parashikojë kur bota do të përfundojë.

Dhe me ngrohjen e tokës dhe tensionet bërthamore, përcjell Telegrafi, një temë e nxehtë në gojët e të gjithëve në vitin 2017 ishte nëse “Dita e Fundit” mund të jetë më afër se kurrë më parë.

Por a është shkatërrimi i plotë i njerëzimit një mundësi reale në të ardhmen e afërt? Me siguri jo!

Ashtu si të gjithë ata para, kushdo që tenton të parashikojë të ardhmen, siç duket ka të ngjarë të detyrohet të pranojë humbjen, shkruajnë mediat e huaja.

Më poshtë është një listë e pesë prej apokalipseve që mbijetuam në vitin 2017.

1 janar 2017: Fillimi i fundit

Viti nisi me një fillim të mirë kur ky parashikim i tmerrshëm doli të ishte i gabuar.

Kulti i vdekjes sekrete të “The Sword of God Brotherhood” tha se bota do të përfundonte më 1 janar 2017.

Sipas kultit, krye engjëlli Gabrieli erdhi tek ata dhe u tha atyre se të gjithë përveç tyre ishin të destinuar të shkonin në “zjarr ferri” sapo orët të kalonin në Vitin e Ri.

Për fat të mirë, ata ishin gabuar.

Nibiru: Përsëri dhe përsëri

Ideja e planetit mitik Nibiru ose Planet X, ka qenë rreth e rrotull për dekada.

Me sa duket me burime nga shkrimet e lashta sumeriane, autori David Meade ka mbështetur idenë me interpretime biblike, numerologji dhe astrologji.

Ai ka ardhur me disa data.

E para ishte 23 shtator. Ishte një shtrirje ‘e rrallë’ e Diellit dhe Hënës me konstelacionin e Virgjëreshës.

Meade ishte dyfish i bindur se kjo ishte ajo ditë, pasi 23 shtatori ishte gjithashtu 33 ditë pasi një eklips diellor total kalonte Shtetet e Bashkuara.

Dhe 33 ishte e rëndësishme, siç është mosha e spekuluar e Jezusit kur vdiq.

Me interpretim të mëtejshëm të ndërlikuar dhe gjimnastikë numerologjike, Meade arriti në përfundimin se Planeti Nibiru do të kalonte afër Tokës – duke shkaktuar një sërë kataklizmash që përfaqësonin shtatë vite të mundimit që çonte në kthimin e Krishtit.

Dhe gjithashtu, më 23 shtator, asgjë nuk ndodhi.

Halloween

Parashikuesit e “Ditës së Fundit” ishin të bindur se Jezu Krishti do të kthehej në Halloween dhe do të lajmëronte fundin e botës.

Ardhja e Dytë e Krishtit supozohej të bënte Rrëmbimin, ku jo-besimtarët futen në Ferr dhe të krishterët merren në Parajsë.

Dhe këtë vit, një studiues biblik gjoja zbuloi datën e kthimit të Krishtit.

Në një video nga kanali YouTube u tha: “Të gjitha provat tregojnë se fundi i botës, dhe fundi i kohës do të jetë më 31 tetor”.

Fatmirësisht për ne, kjo doli të jetë e rreme.

Papa

Një tjetër nga profecitë që u përfol gjatë vitit që po lëmë pas ishte edhe diçka e vjetër.

Kjo nuk e specifikon në mënyrë eksplicite vitin 2017.

Peshkopi irlandez i shekullit të 12-të, Shën Malakia deklaroi se vetëm 112 papë do të merrnin fronin e Shën Pjetrit në Vatikan pas zgjedhjes së Papës Celestine II në 1143.

Dhe pikërisht, Papa Francis është i 112-ti.

Pra, sipas Shën Malakisë, apokalipsi ka qenë vetëm një rrahje zemre larg që nga zgjedhja e tij më 13 mars 2013.

Asteroidët

Asteroidët godasin Tokën thuajse shumicën e ditëve, megjithatë për shkak se ato janë kaq të vegjël, digjen në atmosferën e planetit tonë.

Por disa prej tyre e kanë shqetësuar edhe NASA-n.

Pak më i “frikshmi” u pa 3200 Phaethon, i cili kaloi përmes tokës më 17 dhjetor.

Për fat të mirë, kalimi i tij erdhi dhe shkoi pa incidente.

@Fluidi

Provo po ashtu

shtetet me te vogla ne bote

Ja cilat janë 10 shtetet me të vogla në botë

Por, disa vende janë aq të vegjël saqë qytetet brenda kombeve të tjera janë gjigantë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.