Ballina / LIFESTYLE / Pesë këshilla për të jetuar 10 vjet më gjatë

Pesë këshilla për të jetuar 10 vjet më gjatë

Nëse je i interesuar për të jetuar më gjatë, mbase për 10 vjet më gjatë do të duhet të përmbahesh në pesë këshilla për jetë.

Kështu kanë konstatuar hulumtuesit amerikanë, pasi kanë analizuar se si ndikohet jetëgjatësia nga zgjedhja që bëjnë njerëzit.

Kjo mund të arrihet duke ngrënë ushqim të shëndetshëm, duke bërë ushtrime të rregullta, duke u kujdesur për peshën e trupit, duke mos pirë tepër alkool dhe duke mos pirë duhan.

Hulumtuesit pranë Harvard School of Public Health në SHBA kanë analizuar të dhënat e 34 vjetëve, për 78865 gra, si dhe të dhënat e 27 vjetëve për 44354 burra. Në të njëjtën kohë janë bërë edhe dy studime tjera të pavarura, që nuk kanë qenë të lidhura me studimin e lartëpërmendur “Nurses´Health Study respektive Health Professionals Follow-up Study”.

@Fluidi

Provo po ashtu

Receta sesi të përgatisni deodorantin më të mirë dhe të shpejtë

Ky është një deodorant shumë i thjeshtë për t’u përgatitur, ju merr shumë pak kohë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *