Ballina / KURIOZITETE / Përvjetori i gjyqit të Vatikanit ndaj dijetarit Giordano Bruno
vatikani

Përvjetori i gjyqit të Vatikanit ndaj dijetarit Giordano Bruno

Më 27 janar të vitit 1593, në Vatikan hapet gjyqin kundër dijetarit Giordano Bruno, murg, filozof, matematikan, poet dhe astrolog.

Teoritë e tij kozmologjike shkojnë përtej modelit Kopernikan.

Bruno propozoi saktë se Dielli ishte vetëm thjesht një tjetër yll që lëviz në hapësirë, dhe pohoi gjithashtu se universi përmbante një numër të pafund botësh të banuara nga qenie inteligjente.

Gjyqi kundër Brunos zgjati 7 vjet; përfundimisht ai u gjet fajtor për herezi dhe u dogj në turrën e druve më 1600.

@Fluidi

Provo po ashtu

Yusaku Maezawa, pasagjeri i parë në orbitën e Hënës

Yusaku Maezawa, ky është pasagjeri i parë në orbitën e Hënës

Një sipërmarrës japonez do të jetë pasagjeri i parë që do të udhëtojë në anijen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.