Ballina / Shëndet & Fitnes / Perimet, frutat peshku dhe truri
Perimet, frutat peshku dhe truri

Perimet, frutat peshku dhe truri

Dieta e shëndetshme mund t’i mbajë njerëzit të mençur dhe të kujdesshëm.

Njerëzit të cilët hanë shumë perime, fruta dhe peshk kanë vëllime të trurit që janë mesatarisht 2ml më të mëdha se ata që kënaqen me pije me sheqer, një studim i gjetur sot.

Për ta vënë atë në kontekst, një reduktim i vëllimit të trurit prej 3.6ml është i barabartë me një vit të plakjes.

Autori i studimit Dr Meike Vernooij, nga Universiteti Erasmus, Roterdam, tha se njerëzit me vëllim më të madh të trurit janë treguar në studime të tjera për të pasur aftësi më të mira njohëse.

Duke pasur një dietë të shëndetshme në përgjithësi është kritike, me asnjë grup ushqimi që ndihmon për të parandaluar rënien njohëse, shton hulumtimi.

@Fluidi

Provo po ashtu

kanceri

Gjermani: A e vret kjo substancë kancerin

Studiuesit kanë zbuluar në sipërfaqen e limfomave një kompleks proteinash që dëmton qelizat kanceroze. Përdorimi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.