shendeti

Për shëndetin nuk mjafton vetëm ecja

Ecja prej 10 mijë hapash në ditë nuk është stërvitje e mjaftueshme dhe të rriturit gjithashtu duhet të bëjnë aktivitete që i bëjnë ata më të fortë dhe përmirësojnë ekuilibrin e tyre, paralajmërojnë zyrtarët e shëndetësisë.

Burrat dhe gratë janë duke u këshilluar që të bëjnë ushtrime veçanërisht gjatë shtatzënisë, menopauzës ose daljes në pension.

Shembujt përfshijnë ecjen nordike me shtylla, tai chi (sport marcial), tenis, kriket, ngritje të peshave në palestër ose vallëzim. Gjithashtu, mund të ndihmojë edhe bartja e çantave për blerje të cilat kanë peshë,.

Këshilla është lëshuar nga Enti i Shëndetit Publik në Angli  lidhur me shqetësimet se shumica e të rriturve nuk bëjnë punë të mjaftueshme të rënda.

Udhëzimet e qeverisë thonë se burrat dhe gratë duhet të bëjnë të paktën 150 minuta aktivitet të moderuar në javë, si dhe dy seanca të trajnimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.