Ballina / Kulturë / Për sa kohë mësohen gjuhët ? Po gjuha shqipe?
harta e gjuheve

Për sa kohë mësohen gjuhët ? Po gjuha shqipe?

Dëshironi të mësoni sa më shumë gjuhë të huaja? Çdo gjuhë e Europës ka harkun e vetë kohor që duhet mësuar.

Falë përpjekjeve të Foreign Service Institute, qëndra e trajnimit të gjuhëve të huaja në SHBA për 70 vjet, është krijuar dhe harta e Europës se sa kohë duhet për të mësuar një gjuhë të këtij kontinenti.

Gjuha shqipe për një të huaj do të dojë 44 javë kohë për tu përvetësuar, ndërsa ndër më të lehtat sigurisht që renditet Britania.

Ajo që bie në sy në këtë hartë është se bashkë me Shqipërinë janë gjuhët e evropës lindore që mësohen me vështirësi, ndërsa anglishtja qëndron në vend të parë si gjuhë që mësohet mjaft kollaj.

Rangimi:

rangimi per sa mesohen gjuhet

@Fluidi

Provo po ashtu

buxhovi

Buxhovi: Historiografia shkruhet jashtë ideologjisë

Ditë më parë kanë dalë nga shtypi vëllimet 6,7 dhe 8 të kompletit të njohur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.