Ballina / Biznes / Karrierë / Për herë të parë Kosova emeton obligacionin shtetëror 10 vjeçar
euro2

Për herë të parë Kosova emeton obligacionin shtetëror 10 vjeçar

Ministria e Financave (MF) njofton se më 30 korrik 2018 do të mbahet ankandi i parë për emetimin e obligacionit 10 vjeçar, në vlerë prej 10 milionë euro, i cili zhvillohet përmes Bankës Qendrore të Kosovës.

“Investimi në Obligacione është investim i sigurt i garantuar me Ligjin për Borxhin Publik, ku interesi fiks i përcaktuar nga tregu ju garantohet për të gjithë kohëzgjatjen (10 vite), i pagueshëm çdo 6 muaj dhe është tërësisht i liruar nga tatimi. Ky instrument para se gjithash u dedikohet individëve dhe subjekteve që kanë plane për kursime më afatgjata dhe jo vetëm, dhe ka efekte pozitive të shumanshme ekonomike dhe financiare”, thuhet në njoftimin e MF-së.

@Fluidi

Provo po ashtu

kartela bankare

Bankat rrisin çmimet për mirëmbajtje të llogarive

Disa banka komerciale që veprojnë në Kosovë, kohëve të fundit kanë shtrenjtuar tarifat për shërbime …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.