Ballina / KOSOVA / Për dhe kundër xhamisë në Kalanë e Prizrenit
prizren

Për dhe kundër xhamisë në Kalanë e Prizrenit

Në Kalanë e Prizrenit besohet se ka qenë e ndërtuar një xhami, e cila sipas përfaqësuesve të Bashkësisë Islame, ishte rrënuar në vitin 1912. Në këtë vend tani shihen vetëm disa rrënoja, ndërkohë që Kalaja është duke kaluar në një fazë të restaurimit.

Përfaqësuesit e Bashkësisë Islame në Prizren thonë se ka dëshmi të mjaftueshme për ekzistimin e xhamisë, e cila sipas tyre duhet rindërtuar paralelisht me punimet e tjera që po zhvillohen në Kala.

Më kërkesën e përfaqësuesve fetarë nuk pajtohen zyrtarë nga Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve të Kosovës, të cilët kanë refuzuar kërkesën për rindërtimin e xhamisë. Në këtë Institut thonë se nuk ekzistojnë fakte të mjaftueshme, të cilat argumentojnë rindërtimin e xhamisë.

@Fluidi

Provo po ashtu

dacic-strache

Strache kundër ushtrisë së Kosovës dhe anëtarësimit në INTERPOL

Zëvendëskancelari austria,k Heinz-Christian Strache, të premten ka kundërshtuar qartë formimin e një ushtrie në Kosovë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.