fbpx

Pema më e vetmuar në botë (Video)

Është pema më e vetmuar në botë, kjo për shkak se është e vetmja pemë e llojit të vet.

Historia e kësaj peme shkon shumë vite më parë.

Kjo pemë ka ekzistuar qysh 300 milionë vite më parë, në kohën e dinosaurëve, si dhe pemë të tilla kanë mbushur 20% të të gjitha pemëve nëpër botë.

Me zhdukjen e dinosaurëve, pastaj edhe të kafshëve të tjera, gjithashtu filluan të rriteshin të tjera pemë, ndërsa lloji i tillë filloi gjithashtu të zhdukej.

Në shekullin XVIII-të, këtë lloj peme e kishte gjetur E. Woodi, sipas të cilit edhe pema është emërtuar.

Tani ka mbetur vetëm një e tillë dhe ruhet me shumë kujdes.  Shikojeni videon të kuptoni përse është fjala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.